2023-07-10

A SEO -zás komoly munka

 Egy kis SEO -zás ...

Hát erről sokat lehetne beszélni, nagy irodalma van, cégek álltak rá erre a témára és hirdetik, hogy ők tudnak tanácsot adni, segíteni a weboldal előkelő helyét a Google találati listáján.

A SEO -zás kitartást, és szaktudást igényel, jól el kell találni azokat a kereső szavakat, amelyek a weboldalra jellemzőek és várhatóan ezeket írják be a Google keresések során a legtöbben.

A SEO -zás összetett munka

A kereső robotok ezeket figyelik:
  • a kereső szavak olyan szavak, szóösszetételek, amelyeket a weboldal sokszor használ a szövegeiben
  • az egyszavas keresőszó a legerősebb
  • ha már két szavas, akkor gyengül
  • a három szóból álló összetett keresés már értékelhetetlen, mert annyira részletes, hogy könnyen lehet a keresési lista elejére kerülni. Ez a jelenség azonban önbecsapás, kicsi az értéke
  • ha a weboldal beállításánál kinyitjuk az oldalt a Google kereső robotjai számára, akkor az belenéz és elemzi a szövegeket, címsorokat, képeket ,stb.
  • ezek alapján leosztályozza az oldalt és besorolja az adott szavaknál a többi weboldallal összehasonlítva
  • fontos, hogy a képeket ellássuk elnevezéssel, helyettesítő szöveggel, hogy amikor a net lassúsága miatt egy képet csak egy kis ikonnal lát el, akkor ki tudja írni a helyettesítő szöveget, azaz a kép tulajdonképpen mit ábrázolhat
  • az elnevezés akkor látszik, amikor az egérrel a kép fölé állunk a publikus felületen

A SEO -zás nagy munka

  • ez egy olyan részlet, aminek az elmaradását a robotok büntetik
  • még a szakszerű kezelés mellett is az elején a weboldal emelkedése lassú, versenyeznie kell a hasonló, nagy látogatottságú oldalakkal, azok színvonalával is
Nagyjából azt lehet mondani, hogy az első komoly emelkedés átlagos  tartalomfeltöltés esetén kb. 2-3 hónap után érzékelhető először.

Mivel a nemzetközi tapasztalatok alapján a felhasználók döntő többsége csak az első 3 találati oldalig (alapbeállításnál 1 oldal az 10 találatot tartalmaz) megy, ezért oda bekerülni már komoly eredménynek számít az elején.

Az első oldalra felkerülni az siker !

És akkor itt lehet a jelentősége egy, a weboldalt követő, vele összekötött blognak, mert, ha annak jó a pozíciója, akkor támogatja a weboldalt.

De ebbe a kérdésbe azért most nem megyünk bele teljes mélységében, mert nem ilyen egyszerű a dolog.

Már csak azért sem, mert ez a blog el van zárva a robotok elől, a Google keresője nem is látja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Előre is köszönjük !
(az Ismeretlen / Unknown hozzászólásokat csak akkor publikáljuk, ha a kommentelő az üzenetben azonosítja magát a nevével)

Az elmúlt 30 nap slágerei